NIEUWE INSTALLATIE : 

RETROFIT INSTALLATIE : 

WAND AFWERKING : 

ONZICHTBARE LUIDSPREKER INSTALLATIE

Het installeren van een onzichtbare luidspreker van Stealth Acoustics is net zo eenvoudig als het aanbrengen van  gipsplaatpleister!

De luidsprekers zijn gebouwd op een solide frame met een klankbord waarop de woofer en tweeters gemonteerd zijn. 

De plaat wordt dan op een structuur gevezen met bijgeleverde schroeven. De structuur kan bestaan uit hout. Voor inbouw muur wordt er een inbouwkast voorzien. (MBC22) . Deze wordt bevestigd en hierin wordt de luidspreker bevestigd. 

De luidspreker wordt vlak geplaatst met het stukwerk of gyproc en dan naadloos aangewerkt zodat het geheel verdwijnt en een eenheid vormt met de muur.

De speakers van Stealth Acoustics kunnen worden geplaatst in muur of plafond. 

Bij installaties met gryproc wanden komt de voorkant van de luidspreker vlak met de gyprocplaat en wordt dan naadloos aangewerkt zoals de gyproc panelen. Als afwerking kan men kiezen voor verf - behang - stof - fineer , dit zolang een dikte van 2mm niet wordt overschreden.

Hierdoor zijn de luidsprekers van STEALTH ACOUSTICS zeer breed inzetbaar voor elke toepassing waarbij interieur en geluid voorop staan en wordt gekozen voor de hoogst mogelijk afwerking als resultaat. 


INSTALLATIE DOWNLOADS

Invisible Speaker Installation Instructions:  Download PDF
Acoustics Isolation Rules:  Download PDF
B30g Installation Instructions:  Download PDF
Basic Finish Tips:  Download PDF
Bathroom Spas and Saunas:  Download PDF
Heavy Plaster Finish Instructions:  Download PDF
Joint Compound Installation Instructions:  Download PDF
Subwoofer Installation Precaution:  Download PDF
Wallpaper Finish Instructions:  Download PDF


PLAATSING PROCEDURE HOUTEN FRAME CONSTRUCTIE

STAP 1:

PLAATSBEVEILIGING INSTALLEREN EN VOORBEDRADING

Bij nieuwbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van een houten structuur kunnen placesavers worden gebruikt indien u nog niet in het bezit bent van de onzichtbare luidspreker. De placesaver zordt voor de juiste uitsparing in de wand. Deze heeft dezelfde afmetingen van de uiteindelijke luidspreker. 

Het blootstellen van de onvoltooide luidspreker aan lange perioden van hoge luchtvochtigheid, zoals soms op een bouwplaats wordt aangetroffen, moet ook worden vermeden. De PlaceSavers behoudt de perfecte maatuitsparing voor de luidspreker nadat de gipsplaatinstallatie is voltooid. Installeer voor de voorbedrading gewone luidsprekerbedrading en bevestig deze stevig aan de tapeinden, zodat er voldoende speling overblijft om verbinding te kunnen maken met het luidsprekerpaneel wanneer deze is geïnstalleerd. Gebruik voor lengtes van 30m of minder 1,5mm² luidspreker kabel voor langere afstanden is 2.5mm² luidsprekerkabel aanbevolen. 

STAP 2:

PLAATSBEVEILIGING VERWIJDEREN

Verwijder de PlaceSavers zodra de gipsplaatwand is gemonteerd maar nog niet aangewerkt is. Bewaar de PlaceSaver voor toekomstige projecten, want ze kunnen steeds opnieuw worden gebruikt. 

De placesaver geeft u de perfecte maat uitsparing voor het monteren van de uiteindelijke luidspreker.

STAP 3:

CONTROLEER LUIDSPREKERREGISTRATIE

Nadat de gipsplaat rond de locatie van de luidspreker is geïnstalleerd, maar voordat de naden worden getaped en geplakt, moet u de luidsprekeruitsparing en de dikte van de gipsplaat controleren. Druk het luidsprekerpaneel in de opening om te controleren of de omtrek van het luidsprekerpaneel gelijk ligt met de omringende gipsplaat. Voor een correcte plaatsing moet de omtreksrand van het voorpaneel gelijk liggen met de aangrenzende gipsplaat. Het is van cruciaal belang om het juiste aantal shims in stap 4 te gebruiken, zodat deze oppervlakken gelijk met elkaar zijn. Als u dit niet doet, kan dit (hoewel zeldzaam) resulteren in barsten rond de omtrek van de luidspreker, veroorzaakt door de ongelijkmatige tape rond de verbinding.

STAP 4:

INSTALLEER SHIMS INDIEN NODIG

De omtrek van de schroefflens van het luidsprekerpaneel moet gelijk liggen met degipsplaat, als deze verzonken is achter de muurplaat, gebruik dan de meegeleverde opvulstukken (shims) om het luidsprekerpaneel gelijk te brengen. Er wordt ook tape meegeleverd om de shims aan de achterkant van de luispreker  te bevestigen. Dit op de plaats waar de schroefgaten voorzien zijn.  Gebruik de meegeleverde shim-tape niet voor het afplakken en stukken van de gipsplaat. Voor typische  (13 mm) gyproc-installaties is één shim  nodig voor een correcte plaatsing en deze moeten voor de installatie aan de achterkant van de luidspreker worden bevestigd.  Dunne shims zijn ook voorzien voor kleine aanpassingen bij de plaatsing.

Opmerking: De hierboven getoonde typische installaties zijn bedoeld als richtlijnen. Voor uw installatie kan het aantal en de dikte van de benodigde shims verschillen als gevolg van variaties in het materiaal van de wandplaat en andere constructievariabelen.

STAP 4 VERVOLG…:

SHIM DETAIL

Het detail aan de rechterkant laat zien waar de shims moeten worden geïnstalleerd.

Merk op dat soms bij dikker gipsplaat meerdere shims nodig zijn voor een naadloze afwerking.

STAP 5:

SLUIT DE LUIDSPREKERKABELS AAN

Steek de luidsprekerkabels in de aansluitingen achteraan op de luidspreker. Let hier op de polariteit , deze dient correct te zijn voor het beste resultaat.

Draai de luidsprekerklemmen stevig vast een zorg voor een goede verbinding.

STAP 6:

LUIDSPREKER INSTALLEREN

Bevestig de luidspreker rechtstreeks aan het structurele frame met behulp van de meegeleverde gipsplaatschroeven. De panelen zijn voorgeboord met het juiste aantal gaten. Zorg ervoor dat alle schroeven zijn geïnstalleerd en dat ze stevig vast zitten.

Zorg ervoor dat de koppen van de schroeven mooi verzonken zitten in het paneel. Gebruik voor de montage geen nagels !

STAP 7:

CONTROLEER DE LUIDSPREKER PLAATSING

Nu de luidspreker is vastgezet, controleert u opnieuw of de buitenrand van de luidspreker gelijk ligt met de omringende gipsplaat. Gebruik ook een richtliniaal om te testen of het midden van de luidspreker vlak ligt met de gyproc wand. Dit kan door een rechte lat over de luidspreker en wand te plaatsen.  

STEP 8:

TEST HET GELUID UIT DE LUIDSPREKER

Test het geluid uit de luidspreker zodoende weet u dat de luidspreker correct is geplaatst en de verbinding tussen versterker en luidspreker correct is gebeurd.

Bij het testen let u op de hoge lage en midden tonen.

In deze fase kan u nog aanpassingen doen vooraleer de wand en voegen worden afgewerkt met plaaster of voegen vuller.STAP 9:

BRENG DE TAPE AAN ROND DE LUIDSPREKER

Nadat u het geluid uit de luidspreker hebt getest kan u de bijgeleverde band plaatsen rondom de luidspreker. 

Stukken  kan vóór het vastplakken al deels gebeuren om de voeg beter te vullen tussen de gipsplaat en de luidspreker. 

Dit vergemakkelijkt ook de afwerking. 

STAP 10:

STUC DE LUIDSPREKER VLAK MET DE WAND

Het luidsprekerpaneel kan net als een stuk gipsplaat afgestuct worden . Zorg ervoor dat over de luidspreker zelf niet meer dan 1,5mm wordt aangebracht. Het midden van het luidspreker paneel wordt normaal niet gestuct.

Het is belangrijk dat er voldoende voegmassa rond de luidspreker wordt aangebracht om een ​​zeer geleidelijke overgang van het oppervlak van de gipsplaat naar de voorkant van het luidsprekerpaneel te maken. Er is normaal gesproken minimaal een stucbreedtevan 30 cm nodig rond de omtrek van het paneel om een ​​naadloze overgang te creëren. Voor de beste resultaten raden we te werken in 2 of 3 fases.Zodat het stucwerk kan uitharden alvorens met de volgende fase te starten.

Dit zorgt ervoor dat de voegen van betere kwaliteit zijn dan slechts 1 keer te voegen.

Vermijdt dat het stucwerk over het midden van het paneel meer dan 1,5mm bedraagt.

STAP 11:

SCHUUR GLAD

Schuren is de laatste belangrijke stap voordat het schilderen begint.

Dit kan de kwaliteit van de installatie maken of breken.

Bij het schuren kunnen er onvolmaaktheden zichtbaar worden in het stucwerk. Indien dit het geval is, kan het aanbrengen van extra voegmassa en schuren nodig zijn om een ​​naadloze overgang te creëren.

STAP 12:

VERF EN AFWERKING

Zodra het schuren is voltooid, is het voorpaneel klaar om te worden geverfd. Stealth Acoustics-luidsprekerfrontpanelen zijn ontworpen voor optimale audioprestaties met vier lagen latexverf op het oppervlak. Een lichte spray-on "sinaasappelschil" textuur kan worden toegepast, of zelfs licht behang.